OMV

Lastnik

OMV

Ime projekta

OMV

Opis projekta

Preko spletnih orodij smo družbo OMV aktivno vpeli v uporabnikov vsakdan na način, ki dviguje všečnost, zaupanje in sporoča slogan blagovne znamke. V okviru lojalnostnih akcij pa predstavili izdelke, ki delujejo kot ključni motivator pogostejšega obiska bencinskih servisov in spodbujajo viralno širjenje komunikacijskih sporočil.

Ciljne skupine

Vozniki, uporabniki modernih tehnologij, starosti 19-45 let

OMV spletni projekti

Glavne aktivnosti

S spletnimi akcijami smo dodobra prevetrili obstoječe aktivnosti družbe. V okviru akcij Paddington, Aliseo, Grunding, Kappa in aktivnosti v Planici smo ciljne skupine aktivirali v nosilnih zgodbah lojalnostnih aktivnosti. Dosegli smo, da so se z izdelki zabavali in jih virtualno spoznavali, pri tem pa jih priporočali znancem in si jih, ne nazadnje, privoščili tudi v realnem okolju.

Uporabniška izkušnja

Uporabnike smo zabavali, pri tem pa vsakokrat upoštevali lastnost medija, ki je posredoval sporočilo.

OMV spletni projekti - druzbena omrezja

Rešitve, ki prinašajo rezultate

Dosegli smo izjemen dvig izkaza lojalnosti družbi na ravni družbenih omrežij in pritegnili veliko tistih, ki so se udeležili nagradnih iger. V primerjavi s konkurenčnim tekmecem smo sorazmerno aktivirali veliko večji odstotek ciljne skupine (rezultati so poslovna skrivnost). Aktivnosti smo razširili med podružnice OMV v Nemčiji, Romuniji, Hrvaški ter Bosni in Hercegovini.

OMV spletni projekt
OMV spletni projekt Spokaj v Svico

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.