Javni holding Ljubljana

Lastnik

Javni holding Ljubljana

Ime projekta

Spletno mesto

Opis projekta

Spletne strani Javnega holdinga Ljubljana in povezanih družb so pravi konglomerat informacij. Da slednje hitro in učinkovito posredujemo uporabnikom, smo morali natančno preučiti pretekle navade in zasnovati tok, ki ustreza tako obiskovalcem kot potrebam družb.

Odločili smo se za izpostavljanje ključnih vsebinskih sklopov. Gre za v preteklosti najbolj iskane ali s strani družb za informiranje ključne vsebine. Uporabnika nagovarjamo zelo koncentrirano, a na način, da povemo bistvo in tako omogočimo skeniranje vsebin. Forma je igriva, oblike, velikost, vsebina in ozadje se prilagajata dinamičnim potrebam. Na ciljni strani smo postavitev prilagodili čim bolj enostavnemu prebiranju vsebin različnih ciljnih skupin in z njimi povezanih person.

Ciljne skupine

Prebivalci Mestne občine Ljubljana.

Javni holding Ljubljana

Glavne aktivnosti

Želimo si, da uporabnik kar najhitreje dostopa do iskanih vsebin in je obenem vedno informiran s ključnimi sporočili družb. Spletna stran nudi tudi številne aplikacije, ki uporabnika seznanjajo s pomembnimi podatki.

Enotna uporabniška izkušnja

Na enem mestu združujemo 5 družb, Javni holding Ljubljana, Energetika Ljubljana, Vodovod-Kanalizacija, Ljubljanski potniški promet in Snaga. Ko uporabnik vstopi v eno izmed družb, so vse vsebine vezane zgolj na slednjo.

 

Uporabniku nudimo več možnosti za prehajanje med vsebinami. Če se prepusti toku, ga vodimo po ključnih informacijah, sicer pa ima možnost filtracije ključnih vsebin preko vsebinskih sklopov ali preko iskalnika, pa tudi kazalo, preko katerega je moč vstopati do globine z nekaj kliki.

 

Za potrebe urednikov smo vzpostavili enostavni način urejanja s sistemom Drupal, ki omogoča ali urejanje celotne strani ali pa zgolj posameznih družb.

Javni holding Ljubljana
Javni holding Ljubljana
Javni holding Ljubljana
Javni holding Ljubljana

Rešitve, ki prinašajo rezultate

Dosedanje analize in meritve potrjujejo enostavnost uporabniške izkušnje. Glede na izjemno količino informacij to potrjuje doseganje cilja, dodatno tudi zadovoljstvo uredniškega odbora, ki združuje pet družb z različnimi potrebami. Za analizo drugih rezultatov pa moramo počakati, da od objave prenovljene spletne strani minejo vsaj trije meseci.

Javni holding Ljubljana
Javni holding Ljubljana

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.