Cankarjev dom

Lastnik

Cankarjev dom

Ime projekta

Cankarjev dom

Cankarjev dom je edina slovenska kulturna in kongresna ustanova, ki ima v svojem programu različne oblike klasičnih in sodobnih umetnosti, od resne glasbe in drugih glasbenih oblik, prek filma, gledališča in plesa, vizualnih umetnosti do kulturne vzgoje in humanistike, kar omogoča, da obiskovalca nagovarja kompleksno, raznovrstno in poglobljeno.

Postavljen nam je bil izziv prenoviti izjemno kompleksno spletno platformo s ciljem doseganja odlične uporabniške izkušnje za raznolike ciljne javnosti, v okviru privlačne in moderne forme, ki sporoča veličastnost inštitucije.

Ciljne skupine

 • ljubitelji kulture
 • gospodinjstva
 • javne institucije
 • znanstveniki/ združenja
 • podjetja in organizatorji dogodkov

Nagrade

 • Best CSS (Site of the day)
 • CSS Light (Site of the day)
 • Design Nominees (Site of the day)
 • WEBSi 2. mesto
 • Netko finalist
   
Cankarjev dom

Glavne aktivnosti

Obiskovalcu spletne strani želimo v osnovi predstaviti temeljne prednosti hiše kulture, in sicer (1) povezovanje kulture in znanosti ter druženja – vse na enem mestu, (2) povezovanje več različnih segmentov kulture, (3) druženje v »spomeniku«, izjemnem arhitekturnem delu Edvarda Ravnikarja in (4) CD kot sinonim za kakovost, vrhunsko doživetje, presežke …

Posledično mora spletna stran graditi občutek veličastnosti in izvrstnosti dogodkov, ki jih je v vsej Sloveniji mogoče doživeti le tu.

Obenem predstavljamo bogato ponudbo, oblikujemo preference in vodimo v nakup vstopnic. Komunicirati želimo dostopnost in oblikovati idejo, da si s prisotnostjo v CD (na dogodkih) del privilegirane družine, ki želi več od življenja. Sočasno želimo graditi imidž blagovne znamke CD.

Enotna uporabniška izkušnja

V Cankarjevem domu se vse leto sočasno odvija 6 različnih kulturno-umetniških programov (resna glasba & opera , druga glasba &  jazz, gledališče& ples, film, humanizem & literatura, program za otroke in mladine in razstave. Drugi del dejavnosti CD je organizacija strokovnih srečanj (kongresi, konferenca, predstavitve podjetja, …) in drugih prireditev vseh umetniških zvrsti, ki jih v CD izvedejo drugi organizatorji – najamejo prostore) ter družabnosti (sejmi, poroke …).

Izziv uporabniške izkušnje je torej kar se da enostavno voditi obiskovalce, z zelo raznolikimi potrebami, v različnih fazah nakupa, od začetne točke do izbrane možnosti, navkljub izjemno bogati ponudbi, ki se odvija v ozadju. Za urednike pa zagotavljanje enostavnega in hitrega podajanja informacij s pomočjo napredne platforme Drupal 8.

Cankarjev dom
Cankarjev dom
Cankarjev dom
Cankarjev dom

Rešitve, ki prinašajo rezultate

Odzivi in analize kažejo, da je uporabniška izkušnja uporabnike prevzela in prepričala. Konsistentna in informativna navigacija omogoča uporabnikom, da lahko v vsakem trenutku identificirajo, kje se nahajajo, kje se nahaja informacija, ki jo želijo in katera je najlažja ter najhitrejša pot do želenega podatka. Posledično spletna stran beleži rast ključnih kazalcev uspešnosti, slovenska in mednarodna stroka pa jo uvrščata med najboljše projekte leta 2020. 

x1

x1

x1

Cankarjev dom
Cankarjev dom

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.