Res moram na dopust?

Povabili so me, da za Dnevnik pripravim dnevniški zapis dogodkov prvega tedna januarja. Zapis za četrtek, 9.1.2014, objavljam spodaj.

Ja, res moram. Spomnim se nekaj let nazaj, ko si nisem upal na dopust z izgovorom, da podjetja ne morem pustiti samega, saj bo zagotovo kaj narobe. A zbral sem pogum in šel.

Foto: Katja Klepec Štalec

Ko sem se vrnil, začuda ni bilo nič narobe. Ravno nasprotno, dobili smo nova naročila, predani so bili projekti, ekipa se je vedla bolj zrelo. Ponovil sem vajo in ugotovil, da je nujno, da hodim na daljše dopuste. Spoznal sem, da ekipa zaživi drugače, postane bolj zrela, odgovorna in organizirana.

Pred novim letom sva se z našo kreativno vodjo Petro, ki je ogromno doprinesla k našim uspehom in sem lahko samo srečen, da je del ekipe, na kavi debatirala o tem, zakaj smo se na enem od projektov zataknili. In, začuda, poslala me je na dopust, češ da bodo sami pripravili rešitev, ki bo prava.

Ne le, da sem bil nad rešitvijo čez nekaj dni navdušen, v tem času so si dodelili nove funkcije, predelali pisarno in pospravili omare, češ da stara energija v slednjih nima mesta. Ko smo koncept danes predstavili naročniku, je ta, kljub temu, da smo zapustili stroge okvire briefa in uveljavljenih praks, tega z navdušenjem potrdil.

Kakšno je torej sporočilo - podjetniki, direktorji, vodje - vsi smo zamenljivi. Zaupajte v ekipo in ji dajte možnosti, da se razvije. Osvobodite jih svojih vzorcev in energije. Zelo verjetno boste nad rezultati presenečeni.

Ker se tega vsak dan bolj zavedam, v Google vpišem nekaj všečnih destinacij in kupim karti za Šri Lanko. Tjaša ima kmalu rojstni dan, zato bo to idealno darilo, se posebno, ker naju oddaljene destinacije od nekdaj povezujejo - spoznala sva se v New York City, zvezo pa začela v Havani. Hkrati se zahvalim, da mi je dana možnost sodelovati s tako kreativnimi in odgovornimi sodelavci.

Zvečer me čaka druženje na ponovoletni zabavi Tehnološkega parka Ljubljana. Obljubljajo veliko smeha, tako da se veselim.

Zadnje na blogu!

Preberite, o čem pišemo

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.