Kaj je infografika?

V zadnjih parih letih so infografike postale trend. Infografika, oz. informacijska grafika nam omogoča, da podatke, ki niso atraktivni, s pomočjo grafičnih elementov naredimo zanimive za obiskovalce. Prav tako lahko s pomočjo infografik dobimo vsebine, ki jih uporabniki družbenih omrežij radi med seboj delijo.

Infografike se pojavljajo tako na spletu, kot tudi v tiskanih izdajah časopisov in magazinov. V tujini so infografike sestavni del spletnih mest, pri nas pa so takšni primeri precej redki.

Zakaj bi podjetje uporabljalo infografiko za predstavitev informacij?

Ker lahko na zelo preprost način predstavi informacije, ki bi bile v navadnih tabelah nezanimive za obiskovalca in ker s pomočjo grafičnih elementov dobimo zanimive vsebine, ki lahko sporočajo zelo veliko, uporabnikom pa zelo nazorno prikažejo vsebino.

Kako kreatirati infografiko?

Na začetku se moramo odločiti, kaj želimo s samo infografiko komunicirati, katere podatke bomo prikazali in čemu so namenjeni ti podatki. Ko zberemo podatke, začnemo razmišljati o tem, katere grafične elemente bomo uporabili, da bomo skozi infografiko zgradili zgodbo, predvsem pa da bodo ti podatki zanimivi za naše obiskovalce.

Ali obstajajo orodja, ki nam pomagajo kreirati infografike?

Na spletu obstaja vrsta brezplačnih orodij, ki nam lahko pomagajo pri gradnji infografik. Brezplačni spletni servisi, ki nam omogočajo kreiranje infografik:

Lastnost teh spletnih orodij je, da imajo vnaprej definirane predloge in mi vanje vnašamo samo podatke, ki jih želimo prikazovati.

Če želimo res atraktivno infografiko, potem je boljše, da si sami zamislimo cel tok podatkov z grafičnimi elementi, ki so v povezavi z našo dejavnostjo in podjetjem. Takšna vsebina je primerna za objavo na spletnem mestu, kot tudi za objavo na družbenih omrežjih in če so podatki zanimivi, potem bodo uporabniki takšne infografike tudi delili med seboj.

Vir infografike - http://cashstudios.co/Infographic-of-Infographics

Vir slike: http://i.imgur.com/DNxvj.png

Zadnje na blogu!

Preberite, o čem pišemo

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.