Primavoda

Lastnik

JP VODOVOD-KANALIZACIJA

Ime projekta

PRIMAVODA

Opis projekta

Blagovno znamko PRIMAVODA smo razvili z namenom izobraževanja prebivalcev Ljubljane o pomenu varovanja vodnih virov. Razvili smo izobraževalno platformo, ki predstavlja pomen vode v našem življenju, razlaga sistem distribucije v upravljanju družbe in predvsem spodbuja k aktivnemu varovanju vodnih virov. 

Glavne ciljne skupine

Ljubljančani, starosti 20-40 let

Izobraževalni delavci

Nagrade

Awwwards - Honorable Mention

CSS Design Awards - Special Kudos

Zlata Diggit nagrada

PoMP

Netko finalist

Primavoda domača stran

Glavne aktivnosti

Primavoda kot blagovna znamka organizacije JP VODOVOD-KANALIZACIJA primarno komunicira na spletu, ob vidnejših dogodkih pa tudi širše. Uporablja slogan: "Sem, kar pijem. Pijem vodo iz pipe." S sloganom in celostno grafično podobo vodnih ljudi s prepoznavno modrino, želi prebivalcem Ljubljane sporočiti, da je voda tista življenjsko pomembna tekočina, brez katere ne preživi nobeno živo bitje in obenem prikazati, kakšno srečo imamo, da si jo v Ljubljani lahko kadarkoli in kjerkoli natočimo iz pipe.

Doseg ciljnih skupin


 

Z aktivnostmi na številnih področjih nagovarjamo ciljne skupine in jih vodimo na spletno mesto Primavoda.si, kjer jim je na voljo Vokapedia s številnimi koristnimi informacijami in aplikacijami, ki omogočajo preverjanje porabe vode, iskanje pitnikov z mobilnimi napravami, nadzor vodostanja, iskanje virtualne vode idr.

V okviru aktivnosti Ljubljana – Zelena prestolnica 2016, smo kampanjo razširili tudi na klasične medije. Oglasne površine smo izrabili kreativno – svetlobne vitrine so mimoidoče nagovarjale s sporočili, ki so se menjali glede na dan in noč, mestni avtobus smo zasnovali kot potujočo oazo miru, sprehajalce pa integrirali v zgodbo blagovne znamke z akcijami #Primavoda, ki so jih dosegle na mestnih ulicah in družbenem omrežju Instagram.

 

 

 

Celoten projekt kaže komunikacijsko dodelan pristop družbe JP VODOVOD-KANALIZACIJA, ki preko interaktivnih vsebin upravlja odnose s strankami.

Rešitve, ki prinašajo rezultate

Kampanja je zelo učinkovito integrirala ciljne skupine in hkrati uspešno povezala zgodbo na terenu in dogajanje na spletu (dvig obiska za 130 %, števila uporabnikov za 111 %, števila ogledov strani za 292 %, števila ogledanih strani za 70 %, povprečnega časa ogleda za 40 %). Da smo zbudili zanimanje, dokazuje povprečno 6,14 ogledanih strani na sejo, kar je daleč nad povprečjem. Ker smo presegli zgolj pasivno posredovanje sporočila, upamo, da smo prebudili zavest ljudi.

Spletna platforma je bila že leta 2012, v svoji prvotni obliki, nagrajena kar z dvema Netko zmagovalec znakoma, v prenovljeni podobi pa je prejela kopico nagrad, in sicer Zlato Diggit nagrado 2016 kot najboljši spletni projekt javne uprave, PoMP nagrado za najboljši medij javnega sektorja, združenj in neprofitnih organizacij 2016 in 3. mesto na WEBSi - spletni prvaki 2016 v kategoriji družbeno-odgovorni projekti, mednarodno pa s Honorable Mention na prestižni platformi Awwwards in Special Kudos na CSS Design Awards.

Netko zmagovalec 2012

x2

Zlata Diggit nagrada 2016

x1

CSS Design awards

x1

Awwwards

x1

WEBSi - spletni prvaki  2016

x1

POMP

x1

Tap water aplikacija
Instagram Primavoda

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.