Kapko

Naročnik

Rižanski vodovod Koper

Ime projekta

Kapko

Opis projekta

Kapko otroke potegne v zgodbo vode. Nekaj osnov, potem pa hitro do nasvetov, kako ravnati in obvarovati življenjsko pomembno tekočino, koliko vode popiti, kako se z njo igrati, ... na hudomušen, poučen in igriv način, z drugačno spletno izkušnjo, predvsem na način, ki otroka ne obremeni in ga zabava. Na koncu pa nekaj igre in test, ki preveri znanje ter pokaže, če je otrok zrel za Varuha čiste pitne vode. Vse z namenom, da se otrok zave pomena čiste pitne vode za naša življenja in nujnosti varovanja vodnih virov.

Ciljne skupine

Otroci 7-10 let

Starši otrok

Izobraževalni delavci v šolah

Nagrade

Zlata Diggit nagrada 2014

Netko zmagovalec 2014

WEBSi – spletni prvak 2014 (3. mesto)

Spletno mesto Kapko

Glavne aktivnosti

Maskoto Kapko smo razvili pred leti, da smo otroke izobraževali o pomenu vode za naša življenja in dvigovali zavest o nujnosti varovanja vodnih virov. Z otroki se občasno družimo v šolah in prireditvah, nenehno pa jim je na voljo spletna stran Kapko.si, kjer, poleg številnih vsebin, najmlajše spodbujamo, da pridobijo naziv »Varuh čiste pitne vode«. 

Enotna uporabniška izkušnja

Skrbimo, da razumemo uporabnika in ga integriramo v zgodbo blagovne znamke. Zaradi koncepta spletnega mesta se osredotočamo na pregledovanje preko računalniškega monitorja.

Kapko spletna stran - uporabniška izkušnja

Rešitve, ki prinašajo rezultate

Z aktivnostmi smo dosegli, da skoraj vsak otrok v obalni regiji pozna Kapka in njegove zapovedi. Dosegamo izjemno odzivnost otrok (skoraj 1000 upodobitev Kapka, 500 dobrih misli) in šol (cca. 80 % podpora), koncept pa je nagrajen z Zlato Diggit nagrado, znakom Netko zmagovalec in 3. mestom WEBSi – spletni prvaki. V največje zadovoljstvo je, da številni otroci kot ambasadorji varujejo čisto pitno vodo.  

Zlati Diggit 2014

x1

Netko zmagovalec 2014

x1

Websi spletni prvak 2014 - 3. mesto

x1

Kapko spletna stran
Kapko spletna stran ipad

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.