Vsebinski marketing

Ko pripravljamo marketinške vsebine, se moramo osredotočiti na veliko različnih stvari, ki pripomorejo k temu, da bo naša vsebina dosegla ciljno publiko. Nikakor ne smemo slediti cilju, da je dobro komunicirati z našimi strankami samo zato, ker moramo. Če želimo ohraniti dolgoročen odnos z našimi strankami, jim moramo dostavljati kvalitetne vsebine.

Na kaj moramo paziti?

Vsebine, ki jih sporočamo našim strankam, morajo biti relevantne in s tem učinkovite. Kako to dosežemo? Najprej moramo dobro premisliti in določiti za koga pišemo, komu je namenjena naša vsebina. Na podlagi tega oblikujemo vsebine, ki bodo pritegnile zanimanje ciljne skupine, ki smo jo vnaprej določili.

Kdaj smo uspešni?

Ob pripravljanju planov komuniciranja s ciljnimi segmenti moramo določiti jasne cilje, ki jih želimo doseči. Naš namen ni, da dobimo veliko pozornosti le z eno vsebino. Takrat, ko si dobro zastavimo cilje in razumemo vsebinski marketing, postane naš namen, da vzpostavimo dolgoročen odnos s ciljno skupino.

Kakšne so prave vsebine?

Do pravih vsebin prispemo, ko razumemo naše stranke. Po tem. ko določimo ciljni segment, se lotimo raziskovanja interesov in želja naše ciljne skupine. Ko razumemo, kaj naše stranke zanima, jim moramo to dostaviti na najbolj zanimiv in privlačen način. Kvalitetna vsebina mora biti relevantna, poučna, zabavna, dosledna in iskrena. Ko dosežemo tisto točko, kjer dosežemo interese ciljne skupine, moramo poskrbeti, da njihovo zanimanje obdržimo dolgoročno.

Kako vzpostavimo dolgoročen odnos?

Ves čas moramo spremljati potek razmišljanja naše ciljne skupine. Ko se pri njih porodijo nova vprašanja, moramo biti mi tisti, ki jih bomo razrešili. Po objavi vsebin spremljamo mnenja, kritike in ideje naše publike. Vsa vprašanja, ki nam jih zastavljajo, moramo hraniti, pa naj bodo še tako nesmiselna. Ravno iz tega bomo kasneje črpali ideje za nove vsebine, saj je ravno to tisto, kar želijo spremljati. Ko jim postrežemo s pravo vsebino, nas bodo tudi v prihodnje spremljali.

Kdaj smo zmagali?

Takrat, ko dosežemo, da bo naša ciljna skupina komaj čakala na prihod naših novih vsebin. To je tisti kazalnik, ki kaže na to, da smo napisali tisto, kar jih zanima in dosegli njihova pričakovanja. Po tem je vse lažje, saj imamo pred seboj publiko, ki si želi novih vsebin in nas bo pričakala tam in takrat, ko jo bomo mi privadili.

Je zatem samo še pot navzgor?

Ko dosežemo glavni cilj, da naše vsebine spremlja ciljna skupina in zvesto pričakujejo, kaj bomo objavili, še ni vsega konec. Res je, da smo zmagali, vendar moramo to pridno vzdrževati. Zastavimo si jasne in merljive cilje, s katerimi bomo merili učinkovitost naših vsebin. Ko opazimo odstopanje od zastavljenih ciljev, se takoj prilagodimo. Zakaj? Želje in težnje naše ciljne skupine se spreminjajo, zato jih moramo spremljati in se prilagajati. Na ta način jim bomo vedno zanimivi in ohranili dolgotrajen odnos.

Kako to počnemo na Zaobljuba.si?

Tudi na spletnem portalu www.zaobljuba.si zelo dobro poznamo našo ciljno publiko. Ker so naša ciljna publika v prevladujočem številu ženske, ki sanjarijo o poroki, že načrtujejo poroko ali pa so se pravkar poročile, vsebine prilagajamo njihovim interesom. Dolgoročni interes ciljne skupine si zagotavljamo z zanimivimi zgodbami različnih porok in predporočnih dilem. Poleg tega pa jim odgovarjamo na različna vprašanja, ki se jim porodijo med organizacijo poroke.

Zadnje na blogu!

Preberite, o čem pišemo

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.