V koraku s časom pri ustvarjanju delovnega okolja

Pri izdelavi spletnih strani je pomembno, da smo vseskozi v koraku s časom. V ta namen smo v ENKI-ju razvili platformo in izpilili proces, s pomočjo katerega lahko v enakem času izdelamo lepšo, kvalitetnejšo in bogatejšo spletno stran.

Sistem temelji na uporabi tehnologije NodeJS, vendar samo lokalno, saj nam služi kot ključen pripomoček pri uporabi razvijalskega orodja Gulp, s pomočjo katerega front-end spletnega mesta razvijemo najprej lokalno. Gulp smo prilagodili do te mere, da v realnem času na računalniku razvijamo spletno mesto z vsemi funkcionalnostmi, ki zadevajo front-end spletnega mesta (html, css, javascript). V prvi fazi dobimo torej samostojni izdelek za vnos statičnih vsebin – brez dinamičnega zaledja (Drupal).

Funkcionalnosti Drupala vključimo v drugi fazi, ko v CMS-ju najprej skonfiguriramo polja za vnos vsebin, ki jih bomo želeli na spletnem mestu prikazovati, nato pa ta polja dinamično vključimo v vnaprej pripravljene predloge, ki smo jih pripravili za statični prikaz spletnega mesta.

V največjo pomoč pri tovrstnem razvoju nam služi funkcionalnost »live reload« (osveževanje v realnem času), kar pomeni, da vsako spremembo, ki jo v fazi razvoja in v razvojnem okolju naredimo v programski kodi ali stilih ob shranitvi spremembe v realnem času prikažemo v brskalniku – se pravi, da nam omogoča skoraj takšno funkcionalnost, kot jih omogočajo različni razvijalski vtičniki za brskalnike, vendar je pri njih sprememba vidna samo v brskalniku in še to le dokler ne osvežimo spletne strani.

Za ogrodje Gulp oziroma NodeJS smo se odločili, ker gre za najhitreje rastočo skupnost razvijalcev, ki redno posodabljajo svoje rešitve, ki jih razvijalci uporabljamo kot pripomočke za izdelavo delovnega okolja. Aktivna  in hitro rastoča skupnost pa je tudi ena izmed pomembnejših zagotovil, ki narekuje dolgo življenjsko zgodbo, v tem primeru, spletne tehnologije.

Zadnje na blogu!

Preberite, o čem pišemo

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.