Potep do Bratislave in nazaj

Uf, že skoraj smo pozabili, da je naš šefe enkrat v začetku jeseni naznanil veselo novico, da bi se v sredini novembra odpravili na trodnevni izlet, ki bo ekipo še bolj povezal in nas pripravil na nove zmage.

Sicer nismo bili čisto sigurni, če bo sredina novembra temperaturno sploh še primerna za mini potovanje nekam višje od Slovenije, vendar nam, zaradi vseh drugih aktivnosti (Netko 2013, kup projektov v zaključnih fazah, itd.), ni preostalo drugega. Ja, lahko bi čakali na pomlad, ampak ne – mi gremo, pa naj pada sneg ali toča. :) In prav smo naredili. Skoraj naključno smo izbrali Bratislavo (pot: samo 5h z dvema postankoma, cene kar ok, ...).

Dobili smo se že ob 5h zjutraj v Tehnološkem parku in se naložili v kombi. Z zanemarljivo zamudo smo se odpeljali proti Bratislavi in trip se je začel tako, da je celotna ekipa prav kmalu malo »zakinkala« (ja, ura je bila res nenavadno zgodnja). V Bratislavo smo prispeli v času kosila, tako da je takoj sledil kratek ogled okolice hostla in seveda kosilo. Potem pa kavica in razpakiranje v hostlu.

Proti večeru smo se sprehodili v stari center mesta, ki nas je pričakal že skoraj pripravljen na božični čas – beri: lučke in balončki povsod – na žalost pa stojnice s kuhančki in podobnim še niso obratovale. Sprehod po mestu je vsem dobro del, tudi temperature so bile prijetne za večerni ogled mesta, ki smo ga kar zavlekli v večerno žuranje. Brez plana za žur, je ta zelo dobro uspel in se (primerno za povprečno starost ekipe) zavlekel tja do jutra. Ja, Bratislava ima eno dobro glavno ulico s pretežno rock barčki/klubi, kjer se marsikaj dogaja.

Malo manj prijetno je bilo jutranje vstajanje od 8h-9h, ampak brezveze bi bilo spait in si nič ogledait, zato smo že zjutraj poiskali najbljižjo kavo in naredili mini plan, kako si bomo ogledali grad in zakladnico. Res smo šli na ogled, se pofotkali (fotkali tudi, kar se ni smelo – freske in klavir). Petra se je preveč približala umetnini in ja, alarm nas je pregnal ven. Konec ogleda. Še v zakladnico in končno spet na kosilo (kar veliko smo jedli in to dobro jedli).

Pozno popoldne sem se z ženskim delom ekipe odpravil na ogled največjega nakupovalnega centra v Bratislavi. Tudi od tukaj so nas ob 21h skoraj pometli ven – shopping overdose, ampak vsa darila in spominke smo pa nakupili. Meanwhile je moški del ekipe večerjal, se naspal in naredil programerski biznis plan (s puncami nismo čisto točno vedeli za kaj gre, ko smo se vrnili v hostel, ampak slutiti je bilo, da so res nekaj počeli). Kar naporna prva noč nas je pripeljala do odločitve, da bomo večer preživeli kar v barčku v hostlu in ni nam bilo hudega. :)

 

 

Prišla je nedelja, ko smo se morali zjutraj napakirati in počasi zapustiti hostel (pozabil omeniti: hostel je bil res kul zrihtan, vsaka soba je imela svojo kopalnico:). Nujno smo se morali ustaviti še po dve majici, ki smo ju prejšnji dan pozabili kupiti, postanek pa smo izkoristili tudi za jutranjo kavo. Od tam smo se odpravili v novi del mesta, se malo sprehodili in našli res dobro restavracijo za kosilo - spet ful mesa in to dobre porcije.

Siti in zadovoljni smo zapustili Bratislavo, v kombiju pa spet smeh in komični vložki z novimi »apply« frazami :) Ja, lepo smo se imeli. Trip je izpolnil svoj namen: veliko smo se pogovarjali, še več smo se smejali in še bolj smo se povezali. Pa tud kr ene nove fore mamo, za nazaj smo pa končno dobili tudi theme song našega izleta - Formidable! :)

Zadnje na blogu!

Preberite, o čem pišemo

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.