Nepozabni trenutki

Povabili so me, da za Dnevnik pripravim dnevniški zapis dogodkov prvega tedna januarja. Zapis za soboto 11.1.2014, objavljam spodaj.

Prenasičenost urnika žal zahteva, da sobotno dopoldne namenim delu. Zato je kasneje toliko bolj sproščujoče, ko se s Tjašo lotiva urejanja fotografij. Pred nama je več sto fotografij in več praznih albumov, ki bodo ostali lep spomin na številne dogodivščine zadnjih potovanj.

Odkrivanje oddaljenih krajev in kultur se mi zdi ključni del osebnostnega razvoja. Širi obzorja in gradi zavedanje. Sam najraje obiskujem države, ki še niso v celoti prevzele kapitalistične logike in norega urnika ter se zdijo ujete v času.

Zaradi svoje drugačnosti pričarajo idealno okolje za spremembo življenjskih vzorcev, v katerih se gibljemo in nas spomnijo na male reči, ki nas osrečujejo in polnijo. So tudi priložnost, da razrešimo gordijske vozle – izzive je veliko lažje rešiti, če jih pogledaš z velike distance - prej nerešljivo se razkrije kot enostavno dosegljivo.

Začneva s Perujem, zadnjim popotovanjem, ki ga vsekakor priporočam vsem željnih dogodivščin. Najbolj me je presenetil čarobni svet Machu Picchuja in jezera Titicaca – čeprav gre za opevani turistični točki, sta me preplavili s posebnimi energijami in čustvi.

Ko kasneje zlagava fotografije popotovanja po Kambodži in Vietnamu, ki sva ju obiskala v marcu 2013, se pogovarjava o tem, da sta naju pustili bolj prazne, saj so ju dogodki prejšnjega stoletja kulturno in duhovno osiromašili. Delno pa to pripiševa prevelikim pričakovanjem – zaradi številnih priporočil sva od tega potovanja morda pričakovala preveč. Strinjava se, da pričakovanja ubijejo doživetja.

Po zaključenem tretjem albumu postanejo spomini tako živahni, da se lotiva načrtovanja potovanja, ki naju čaka konec februarja. Ker želiva začutiti energijo kraja, ne organizirava preveč detajlov - praviloma kupiva karto in načrtujeva nekaj ključnih točk, ostalo pa prepustiva naključjem. Izogibava se turističnim centrom in izbirava, kadar je to mogoče, poceni prebivališča pri domačinih.

Zvečer si privoščiva razvajanje za dušo – spa center v bližini je prava izbira.

Zadnje na blogu!

Preberite, o čem pišemo

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.