Najboljša spletna stran leta izpod ustvarjalnih rok ENKIpe

Spletna stran Veterinarske fakultete, ki je nastala pod okriljem ENKIpe, je na natečaju Diggit osvojila veliko nagrado kot najboljša spletna stran leta, še dodatno pa Zlato Diggit nagrado v kategoriji Javni sektor, Netko nagrado za naj projekt javnih in nevladnih organizacij, Netko nagrado za naj znanstvene in izobraževalne vsebine, pa tudi več mednarodnih nagrad.

Spletna platforma Veterinarske fakultete s sodobno predstavitvijo, ki črpa navdih iz bogatega sveta narave, nagovarja zelo različne ciljne skupine na dokaj netipični način tovrstnih inštitucij, prepleteno s subtilnimi efekti, ki dvigujejo stopnjo zanimanja do nivoja, ko se uporabnik prepusti intuitivnemu raziskovanju.

Glavni cilj prenovljene platforme je enakovredna predstavitev raznolikih dejavnosti pod okriljem inštitucije in pozicioniranje Veterinarske fakultete kot izvajalca kliničnih in diagnostičnih storitev. Fakulteta, ki ima sicer velik presežek vpisa v študijske programe, tako uspešno vstopa na trg z drugimi dejavnostmi, preko izobraževalnega vsebinskega razdelka (hub) pa širi nivo poznavanja in znanja s področja veterine.

Spletna platforma Veterinarske fakultete beleži številne nadpovprečne kazalce, med drugim drastični porast obiska in pregledovanja vsebin ter ugleda blagovne znamke, ki s prenovo kaže, da zna slediti zadnjim trendom spletnega komuniciranja. Z vidika uporabniške izkušnje, grafične podobe in programiranja je prejela več mednarodnih nadgrad, v Sloveniji pa z več nagradami velja za enega najboljših projektov leta.

Pojasnilo strokovne žirije Diggit"Gre za spletno mesto, ki je vse člane žirije resnično presenetilo. Vsi se spominjamo suhoparnega UX-a na spletnih straneh naših fakultet, spletna stran Veterinarske fakultete pa je resničen presežek. Vizualno zanimiva, informativna, odzivna, hitra - stran, ki ciljno skupino bodočih študentov navduši nad študijem, vse ostale ciljne skupine pa informira na uporabniku prijazen način. Med projekti spletna mesta včasih nekoliko težje izstopajo, vendar to nikakor ni imelo teh težav - spletno mesto, ki je lahko zgled in aspiracija vsem ostalim."

Prejete nagrade:

  • Velika Diggit nagrada, najboljša spletna stran leta
  • Zlata Diggit, najboljši projekt javnega sektorja
  • Netko, naj projekt javne ali nevladne organizacije
  • Netko, naj znanstvene in izobraževalne vsebine
  • Best CSS, Site of the Day
  • Design Nominees, Site of the Day
  • CSS Light, Feautured of the Day

Vabimo te, da raziščeš projekt: www.vf.uni-lj.si

Poglej si pretekle dosežke Diggit natečaja:

Zadnje na blogu!

Preberite, o čem pišemo

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.