Kaj nas čaka?

Povabili so me, da za Dnevnik pripravim dnevniški zapis dogodkov prvega tedna januarja. Zapis za ponedeljek, 6.1.2014, objavljam spodaj.

Pa začnimo prvi teden novega leta. Kitajskega leta konja, v katerem sem celo rojen, se veselim, saj vse kaže, da nas čaka ogromno dobrega.

Foto: Ines Krivec

Ko na ponedeljkovem usklajevalnem sestanku sedim v družbi res izjemnih ljudi, ki imajo znanje, strast, željo, pogum in predvsem srčnost, z veseljem oznanim, da smo skoraj »razprodani« do konca leta. Čaka nas nekaj tako želenih izzivov, ki nas bodo »silili« v nova razmišljanja in predrugačenju ustaljenih vzorcev. In to imamo radi.

Pogovorimo se o ciljih in pričakovanjih. Verjamem namreč, da je pomembno cilje vizualizirati. Zato že vrsto let, ob vsakem novem letu, zapišem ključne, ki jim želim slediti osebno in poslovno. In, moram priznati, da odlično deluje, predvsem pa je pot čedalje lažja in hitrejša. Gre za filozofijo, da na želeno ne gledaš iz točke starta, pač pa se raje pomakneš na točko, ko si cilj dosegel, od tam pa pogledaš nazaj, kako si uspel. Ker si na točki že doseženega, si psihološko že zmagovalec, kar usmeri energijo na pravo pot.

Po sestanku Nika predstavi blog, ki bo objavljen na spletni strani in povzema trende digitalnega komuniciranja za leto 2014. Če strnem, ima uporabnik vse manj časa, zato bo izziv predstaviti vsebine na zanimiv in privlačen način (infografike in (mikro) video), predvsem v kratki časovni enoti, pa tudi tako, da ga integriramo v zgodbo blagovne znamke.

Naše življenje bodo še bolj zapolnile pametne napravice, ki nam bodo lajšale vsakdanjik. Ura v prihodnje ne bo samo modni dodatek, očala pa ne bodo služila le izostrenemu vidu. Predvsem bomo vse bolj mobilni, zato imamo še toliko večje poslanstvo, da upravljavce blagovnih znamk spodbujamo k razvoju mobilnih aplikacij.

Družbena omrežja se bodo vse bolj prilagajala ciljnim skupinam. Najstniki bodo tako zavzeli Vine in tista omrežja, ki ponujajo predvajanje video vsebin, medtem ko bodo ostale ciljne skupine še vedno prevladovale na Facebook-u, ki bo s tem postalo družbeno omrežje »starejše populacije«.

Trendov je še veliko, zato bo zanimivo spremljati, kako jim bomo v Sloveniji sledili. Predvsem, koliko bo poguma, da stopimo v neznano, zaznamo priložnost in jo izkoristimo v dobro ciljne skupine in blagovne znamke. Priložnosti pa je veliko.

Večer preživim s knjigo, ki mi jo je podaril dober prijatelj: »Start with why«. Vsekakor vredna branja.

Zadnje na blogu!

Preberite, o čem pišemo

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.