Instagram - učinkovito promocijsko orodje

Z orodjem Instagram smo nagovorili meščane in obiskovalce Ljubljane. Želeli smo jih opomniti na odgovorno ravnanje z vodnimi viri in jih spomniti na kakovost vode, ki priteče iz pipe.

V ta namen se je promotor, v lepih sončnih dnevih in s posebej prilagojenim modrim kolesom, vozil po Ljubljani in delil stekleničke PRIMAVODE ter tako mimoidoče spodbujal, da se izogibajo plastiki in pijejo vodo iz pipe. Ljubljana ima namreč na voljo 20 pitnikov, ki jih lahko vsak poišče z mobilno aplikacijo Tap Water Ljubljana in si brezplačno natoči čisto pitno vodo.

Mimoidoči so bili tudi povabljeni k sodelovanju v Instagram fotonatečaju #PRIMAVODA. Vse fotografije smo objavili na spletni strani www.primavoda.si, kjer obširno predstavljamo tematiko vode, na koncu pa, preko glasovanja ljudstva in žirije, izbrali najboljše. Avtorje smo nagradili, najboljše fotografije pa bodo razstavljene na znanih lokacijah v Ljubljani.

Kampanja je integrirala ciljne skupine (preko 350 fotografij, skoraj 10.000 všečkov) in hkrati uspešno povezala zgodbo na terenu in dogajanje na spletu, kjer smo zabeležili 84 % višji obisk spletne strani Primavoda.si v primerjavi z enakim obdobjem lani.

Zadnje na blogu!

Preberite, o čem pišemo

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.